Ferma de vaci Vaidei

151002-cowComponenta a grupului olandez de firme DN AGRAR , a preluat ferma de vaci de la Vaidei-jud Hunedoara,la inceputul anului 2011, cu un efectiv de 500 de capete de vaci de lapte. In momentul de fata detine peste 1300 de capete de vaci lapte,iar efectivul total depaseste 2000 de capete, diferenta fiind tineret bovin. Popularea fermei s-a facut cu vaci din Olanda,Germania,Franta,Danemarca si Italia, pretul unei astfel de vacute fiind de peste 1500 euro.
                La scurt timp s-a ajuns la o productie de peste 25.000 l de lapte pe zi, toate acestea facandu-se cu tehnologie moderna, multa munca si seriozitate.
    Materialul seminal folosit este de inalta valoare genetica, toate vacile fiind de rasa Holstein Friza, rasa remarcata prin productia ridicata de lapte.
                Modernizarea absoluta de la ferma din Vaidei este instalatia de muls Dairy Master, instalatia are 72 de posturi, fiind cea mai mare de acest fel din Romania. Se mulg 350 de vaci pe ora, platforma uriasa se roteste, lent, silentios, astfel, vacutele nu sunt stresate. Datorita acestei instalatii, timpul de efectuare a mulsului s-a redus la jumatate, vacutele fiind mules in prezent de trei ori pe zi.
hero-image--uht                Compania cultiva peste 1700 hectare de teren, atat pe teritoriul Comunei Romos-Vaidei, cat si in apropiere Vinerea-Cugir. Terenuriile sunt cultivate pentru obtinerea furajelor cu o calitate superioara, fapt care se datoreaza utilajelor de ultima generatie, calitatii semintelor, ingrasamintelor naturale si promtitudinii inginerului agronom.
                 Furajarea animalelor se face dupa retete speciale, concepute de nutritionisti olandezi, furajarea fiind controlata in deaproape chiar de Administratorul olandez JAN DE BOER.
                  Ferma LACTO AGRAR S.R.L. de la Vaidei, are 40 de angajati care formeaza o echipa dinamica, o echipa tanara, cu perspective, devotament si multa seriozitate. Echipa este condusa de TRUFAS ADINA-Manager zootehnic.