Pe 2 februarie, DN Agrar Group intră la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la o capitalizare anticipată de 96 mil. lei

Pe 2 februarie, DN Agrar Group intră la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti la o capitalizare anticipată de 96 mil. lei

Jan G. de Boer, CEO şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al DN Agrar Group: Pentru proiectele de viitor ale companiei, suntem determinaţi să folosim mecanismele pieţei de capital, care sunt favorabile pentru structura noastră de business

Grupul de companii a atras 24,7 milioane de lei de la investitori în iulie 2021.

DN Agrar, grup de firme cu acţio­nariat majoritar olandez care acti­vează în domenii precum zootehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, lo­gistică, transport, turism şi servicii de consul­tanţă, va debuta pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, sub sim­bolul bursier DN, în data de 2 fe­bruarie 2022.

Listarea DN Agrar Group vine după de­rularea unui plasament privat în luna iulie a anului trecut, prin care compania a atras de la investitori suma de 24,7 milioane de lei. Grupul va începe tranzacţionarea la o capita­lizare anticipată de 96 mil. lei.

„Reuşita plasamentului privat este dovada clară a încrederii investitorilor în planurile noastre de dezvoltare. Le mulţumim acestora, pentru răbdare şi pentru susţinerea acordată de-a lungul acestui proces complex de capitalizare a companiei“, spune Jan G. de Boer, CEO-ul companiei şi preşedintele Consiliului de Administraţie, pentru ZF.

Un număr de 125 de investitori, individuali şi profesionişti, au parti­cipat la plasamentul privat prin care DN Agrar Group a vândut 25,7% din capitalul social, respectiv un număr de 13,63 de milioane de acţiuni, la un preţ de 1,81 de lei pe unitate.

Grupul de companii DN Agrar şi-a început activitatea în România în 2008, în sectorul agricol, mai apoi şi-a dezvoltat aria economică în sectorul zootehnic al producţiei de lapte de vacă şi alte activităţi, precum servicii agricole cu utilaje proprii, servicii de transport, logistică, servicii de consultanţă şi management.

La finele anului 2021 compania a primit avizul Consiliului Concurenţei din România, atât pentru achiziţia fermei Lacto Agrar, în urma capitalului atras cu ocazia plasamentului privat, cât şi a fermei DN Agrar Apold, prin fonduri atrase sub forma unui împrumut de investiţii de la ING Bank.

În S1/2021, DN Agrar Group a înregistrat o cifră de afaceri de 26,06 mil. lei, în creştere cu 21% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, respectiv un rezultat net de 2,15 mil. lei. Valoarea activelor imobilizate era de 58,8 mil. lei.

Pentru ferma Lacto Agrar, achiziţionată la sfârşitul anului 2021, poziţia financiară la data de 30 iunie 2021 prezenta afaceri nete 16,36 mil. lei, active imobilizate în valoare de 29,54 mil. lei şi un rezultat net de 1.2 mil. lei.

De asemenea, poziţia financiară a fermei Apold la 30 iunie 2021 prezenta o cifră de afaceri netă în valoare de 17,09 milioane de lei, active imobilizate în valoare de 43,2 milioane de lei şi capitaluri proprii în valoare de 23,9 milioane lei.

„În urma finalizării acestor tranzacţii, DN Agrar Group va deţine integral capitalul social al fermelor Lacto Agrar şi Apold, devenind cea mai mare fermă zootehnică cu producţie de lapte de vacă din România“, adaugă Jan G. de Boer.

Ca şi obiectiv imediat, după finalizarea achiziţiei fermei Apold, compania şi-a stabilit creşterea capacităţii de producţie a fermei cu 50% până la finele acestui an. De asemenea, printre proiectele de investiţii ale grupului se numără creşterea efectivului de animale şi construirea unei săli de muls suplimentare, precum şi adăposturi noi pentru animale şi o hală suplimentară de stocare a furajelor.

„DN Agrar Group este mai presus de toate o companie care îndeplineste promisiunile şi valorifică transparenţa şi comunicarea deschisă. Avem planuri ambiţioase de dezvoltare, astfel, ne-am propus, împreună cu echipa BRK Financial Group, partenerul nostru în această călătorie pe piaţa Bursei de Valori Bucureşti, să furnizăm informaţii concrete şi să menţinem relaţiile cu investitorii, la cele mai înalte standarde. Pentru proiectele de viitor ale companiei, suntem determinaţi să folosim mecanismele pieţei de capital, care sunt favorabile pentru structura noastră de business“, mai spune Jan G. de Boer.

În cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 10 noiembrie 2021, acţionarul principal a renunţat la tipul de acţiuni preferenţiale cu drept de vot multiplu, la momentul actual capitalul social al companiei fiind format doar din acţiuni ordinare, cu drept de vot egal pentru toţi deţinătorii de acţiuni în portofoliul companiei.

 Sursa: https://www.zfcorporate.ro/burse-fonduri-mutuale/pe-2-februarie-dn-agrar-group-intra-la-tranzactionare-la-bursa-de-20491105

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.