DN AGRAR GROUP preia ferma de vaci APOLD

DN AGRAR GROUP preia ferma de vaci APOLD

DN AGRAR GROUP SA a primit avizul Consiliului Concurenței din România, pentru achiziția fermei APOLD, de la Fondul de Investiții olandez GARBOVA CV, potrivit reprezentanților companiei.

Pentru efectuarea acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA a obținut un împrumut de investiții în valoare de 13,8 milioane de euro, de la ING BANK N.V. AMSTERDAM, pentru care urmează ca, la finele lunii ianuarie 2022, să semneze contractele de finanțare.

În urma finalizării acestei tranzacții, DN AGRAR GROUP SA va deține integral capitalul social al fermei APOLD.

La finele lunii decembrie 2020, ferma APOLD avea o cifră de afaceri netă în valoare de 41,6 milioane lei, active imobilizate în valoare de 44 de milioane de lei și capitaluri proprii în valoare de 24,46 de milioane lei.

Obiectivul principal al DN Agrar, după preluarea fermei Apold, este acela de a crește capacitatea de producție de lapte a fermei cu 50%, până la finele acestui an. Acest proiect de investiții include construirea unei săli de muls suplimentare, adăposturi pentru animale, creșterea efectivului de animale și hala suplimentară de stocare a furajelor.

După finalizarea tranzacției, poziția financiară a fermei APOLD se va adauga la performanțele financiare ale grupului de firme DN AGRAR GROUP SA, care înregistra, la 31 decembrie 2020, o cifră de afaceri în valoare de 38,2 de milioane de lei și active imobilizate în valoare de 57,6 de milioane de lei.

Ferma DN AGRAR APOLD SRL are integrate producția vegetală și zootehnică, precum și managementul fermei în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel, după finalizarea tranzacției de preluare, nu va fi necesar un proces de tranziție al acestor activități.

“Tranzacția de preluare a fermei LACTO AGRAR SRL s-a încheiat cu succes la finele lunii decembrie 2021. Pentru ferma APOLD, estimăm că tranzacția se va finaliza în luna martie a.c. Cu aceste achiziții, DN AGRAR GROUP va deveni cea mai mare fermă zootehnică cu producție de lapte de vacă, din România. Astfel, ne-am atins obiectivul propus odată cu lansarea demersurilor pentru listarea companiei pe piața AeRO, a Bursei de Valori București, respectiv acela de a fi cel mai mare producător de lapte de vacă și lider de piață ȋn România”, a declarat Jan G. de Boer, CEO-ul DN Agrar.

 

Sursa: https://financialintelligence.ro/dn-agrar-group-preia-ferma-de-vaci-apold/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.