Tranzacţie: DN Agrar Group, care începe tranzacţionarea în curând, preia Lacto Agrar pentru 4,5 mil. euro

Tranzacţie: DN Agrar Group, care începe tranzacţionarea în curând, preia Lacto Agrar pentru 4,5 mil. euro

 Lacto Agrar a avut afaceri de 32,5 mil. lei în 2020  Spre comparaţie, afacerile DN Agrar s-au ridicat la 38,2 mil. lei.

 DN Agrar Group SA, grup de firme cu acţionariat majoritar olandez care activează în domenii precum zoo­tehnie, producţie agricolă vegetală, prestări servicii în agricultură, logistică, transport, turism şi servicii de consultanţă pentru afaceri şi ma­na­gement, a finalizat tranzacţia de pre­luare a părţilor sociale pentru ferma Lacto Agrar SRL, în valoare de 4,5 mil. euro, potrivit informaţiilor ZF.

La finele lunii decembrie 2021, DN Agrar a primit avizul favorabil din partea autorităţii Consiliului Concurenţei din România pentru achiziţia fermei Lacto Agrar de la Fondul de Investiţii olandez Eurolapte B.V.

Fondurile de 24,8 milioane de lei atrase de la investitori în urma unui plasament privat din iulie 2021, prin care societatea a vândut 25,7% din capitalul social, au fost folosite pentru achiziţia fermei Lacto Agrar, conform obiectivului stabilit în prospectul de emisiune.

Jan Gijsbertus de Boer, CEO şi preşedinte CA, controlează, prin compania olandeză AM Advies BV, diferenţa de 74,3% din capitalul social al DN Agrar Group.

În perioada de 27-28 iulie 2021, s-au colectat şi acceptat formule de subscriere de la mai mult de 100 de investitori pentru un număr de 13,6 mi­lioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,2 lei şi un preţ de subscriere de 1,81 lei pe unitate.

Potrivit calculelor realizate de ZF, compania ar urma să intre la tranzacţionare pe piaţa AeRO a BVB la o capitalizare anticipată de 96 mil. lei.

Oferta de acţiuni a fost intermediată de BRK Financial Group, în calitate de consultant autorizat. Compania urmează să intre la tranzacţionare în săptămânile următoare.

“Noua deţinere pe care DN Agrar Group SA o are în Lacto Agrar SRL consolidează demersurile noastre de dezvoltare a companiei. Ne dorim să sporim interesul investitorilor pentru sectorul de agribusiness românesc. Astfel, aducem mai multă valoare atât clienţilor, cât şi acţionarilor noştri”, spune Jan G. de Boer, CEO şi Preşedinte al Consiliului de Administraţie al DN Agrar Group.

La sfârşitul lunii decembrie 2021, această tranzacţie a fost înregistrată la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, iar în prezent DN Agrar deţine integral capitalul social al fermei Lacto Agrar.

Astfel, la poziţia financiară înregistrată la data de 31 decembrie 2020 a grupului de firme deţinute de către DN Agrar Group, având o cifră de afaceri în valoare de 38,2 milioane de lei şi active imobilizate de 57,6 milioane de lei, se va adăuga performanţa financiară a fermei Lacto Agrar, cu 32,5 milioane de lei cifră de afaceri şi 30,15 milioane de lei active imobilizate, înregistrate la finele anului 2020.

Înainte de preluarea Lacto Agrar, producţia vegetală, producţia zootehnică şi managementul fermei era integrat în agribusiness-ul grupului de firme DN AGRAR, astfel că după finalizarea tranzacţiei nu este necesar un proces de tranziţie al activităţilor de producţie şi management, desfăşurate în cadrul activităţii fermei.

Aflată în judeţul Hunedoara, Lacto Agrar SRL deţine în prezent un efectiv de 3.500 de bovine şi 1.749 de hectare, din care se lucrează 1.445 de hectare. Pe structura actuală, respectiv odată cu integrarea Lacto Agrar în grup, capacitatea de producţie de lapte la fermele proprii va atinge estimativ 90.000 de litri de lapte pe zi, fiind în prezent al treilea jucător din piaţă.

“Odată cu semnarea acestui parteneriat, intrăm într-o etapă nouă de dezvoltare, devenind un grup de companii care îşi transparentizează performanţa – ceea ce reprezintă un angajament crescut din partea noastră în faţa clienţilor, a angajaţilor şi a investitorilor DN Agrar Group”, afirmă CEO-ul Jan G. de Boer.

Grupul de firme DN Agrar a fost înfiinţat în România în 2008, odată cu deschiderea primelor societăţi membre – DN Agrar Group SA şi DN Agrar Cut SRL. Ulterior, au fost înfiinţate şi firmele DN Agrar Trading SRL, DN Agrar Service SRL, DN Agrar Prodlact SRL, DN Farm Concept SRL, DN Agrar Straja SRL, DN Agrar Bio SRL, DN Agrar Greenfield SRL, DN Agrar Logistics SRL şi Pensiunea Casa Buna SRL.

DN Agrar Group a realizat în 2020 un profit net de 5,5 mil. lei, în urcare cu 65% faţă de anul 2019, în contextul unor afaceri de 38,2 mil. lei, plus 4,2%. Anul trecut, datoriile grupului au ajuns la 50,7 mil. lei.

Pentru anul 2021, adică după preluarea fermei Lacto Agrar, grupul cu 162 de angajaţi în medie estimează un profit net de 9,2 mil. lei la afaceri de 78 mil. lei.

Sursa: https://www.zfcorporate.ro/burse-fonduri-mutuale/tranzactie-dn-agrar-group-care-incepe-tranzactionarea-in-curand-20450027

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.